2009. január 15., csütörtök

És volt erzd el a hajamat!

Észre vettem, hogy az utóbbi egy-két évben a meteorológusok tévedhetetlenek. Ha azt mondják, hogy jön az ónos eső, akkor az úgy is van. Tegnap hozzánk is megjött. 11 kamion ment össze az M7-en. Rengeteg baleset volt az ország más utain is. Én is többször megcsúsztam! Remélem nem töröm össze az autómat most, hogy elhatároztuk, hogy azt is eladjuk. Ma reggelre ismét minden síkos volt. Nem gyengén. Nem is nagyon tettem ki a lábamat az utcára. Reggel kedvesemet ugrasztottam, hogy vigye el a gyerekeket az iskolába. Én nem mertem bevállalni, bár télen tanultam vezetni. Azért az ónos esőtől tartok. Téli gumi ide vagy oda, az autó akkor is csúszik arra amerre szeretne. Egész nap esett és esett. Mióta antibiotikumot szedek minden percben el tudnék aludni. Ez az időjárás csak rá tesz egy lapáttal. Azért hősiesen tartottam magam, pedig szabadnapos vagyok és itthon voltam. Tegnap neki ugrottam egy újabb blognak, Tibcsi blogjának. Éjjel fél egyig olvastam és ma értem a végére. Azért tudtam volna aludni egyet! ;)) És itt jön az, hogy miért is gondolom azt, hogy nem fog Au össze jönni! Pont Tibcsi utolsó bejegyzése keltette fel érdeklődésemet, ezért is olvastam el! Azt íta, hogy azon gondolkodnak, hogy le akarják venni a szakács és a FODRÁSZ szakmát a SOL listáról!!!! ISMÉT FALBA FOGUNK ÜTKÖZNI, ha ez megtörténik!!! Ezért gondolom azt, hogy nem fog nekünk össze jönni! Amikor eltervezünk valamit és azt gondoljuk, hogy menni fog biztos jön valami és megcáfolja. Ez van! Most meg próbálkozunk a drágám szobafestő- mázoló iskolájával. Remélem az is hiányszakma. Szerintetek mi van akkor, ha mondjuk még sikerül az én szakmámra beadni a kérelmet és közben veszik le a sol-ról??? Amúgy nem vagyok depis!!! :) Jöhetne egy kis hó!! Aztán meg a tavasz!! E!

10 megjegyzés:

Agi írta...

Sziasztok!
A SOL listáról nem hiszem, hogy valaha is levennék a fodrász vagy a szakács szakmákat, hiszen ezek a foglalkozások Au-ban is léteznek, ahogy mindenhol máshol a világon. A MODL-ről (azaz a hiányszakma-listáról) már valószínűbb, hogy előbb-utóbb tényleg le fogják venni. Aztán ha nagyon nem akarják, hogy túl sok szakács/fodrász pályázzon, akkor a SOL-on is megváltoztathatják mondjuk az érte járó pontot (a mostani 60-ról mondjuk csak 50-re), de levenni szerintem nem fogják (gondolom én persze, józan paraszti ésszel)

Ha már be van adva a vízumkérelem, és utána szedik le a MODL-ről és már nem jár érte a plusz 15-20 pont, az Titeket már nem érint, mert nem az elbírálás, hanem a beadás pillanatában érvényben lévő szabályok számítanak.
Szerintem tanuljátok az angolt tovább is szorgalmasan, azzal nem veszthettek... aztán minél előbb be kell adni a kérelmet.
Sok sikert!
Ági

Pista írta...

Sziasztok,
Az ,hogy mi van az MODL listán csak addig érdekes, amíg beadjátok a vízumpályázatotokat. Utána "megáll az idő", levehetik a listáról a fodrász szakmát az titeket már nem érint.
Szerintem is szorgalmasan tanuljátok az angolt, és mielőbb adjátok be a pályázatot amíg még megvan a plusz pont érte.
Üdv,
Pista

Fiziék írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, tanuljatok és ne adjátok fel! Nagyon szorítunk, hogy összejöjjön és hogy minél előbb be tudjátok adni a pályázatot :-)

Névtelen írta...

Igen,Igen MODL-ről!! Kicsit össze kutyultam. Tanulunk aztán majd kiderül! Valahogy csak sikerül!!E!

Nori írta...

Szia!
Én is ettöl kaptam sokkot,hisz ezért mentem el alkalmazottként egy sze-ét helyre dolgozni,hogy minden rendbe legyen a referenciával.Bevallom totál depi lettem és olyan szélmalom harcnak éreztem.Most mindent megteszek, újra eröt veszek és nekilátok.Sikerülnie kell!!!
Olyan jó lenne ha privát is taliznánk,mostanában sürün vagyunk Mo-on.
Üdv.,Nori

Erika írta...

Szia Nóri! Jelölj iwiw-en és megadom az elérhetőségeimet. Majd összehozunk egy talit! Keresztes Erika Gyál. A fényképekről rámismersz! Vagy az email címem: keriera@freemail.hu

Névtelen írta...

Elolvastam a blogodat elejétől a végéig, mint a többiekét is akik itt hozzászóltak.
Úgy látom sokan vagyunk úgy , hogy mennénk. Az okokat tudjátok gondolom nem kell felsorolnom tele lett a . . síp . . mindennel, szó szerint. Na jó röviden élhetetlen lett ez az ország ez már nem a mi világunk. Bennem is először Au. merült fel. Jó másfél éve olvasom a blogokat gyűjtöm az infókat, olvasom az intelmeket. Mivel nekem hamarosan közeleg a 45 éves kor ( 45 éves korig lehet letelepedési kérelmet benyújtani ) nem csak azzal kéne megküzdenem, hogy levesznek menet közben egy hiány szakmát hanem azzal is , hogy kifutok az időből. Kérdés ami sok embert érinthet: Mi a helyzet az önszponzorálással?
Olvastam valahol,ha valaki saját céget alapít megpróbálkozhat ezzel a dologgal. Forrás: www.ausztrália.net http://www.ausztralia.net/viewtopic.php?t=192&sid=d6ffeb3a2025f8955d5645a7806a129c
A másik gondolat: Ha nem sikerül időben Ausztrália, még ott van Új Zéland. Valamivel könnyebb talán megszerezni az állandó lakosi státuszt és azzal a papírral gond nélkül át lehet költözni Au.-ba. Persze olvastam az Új Zélandi blogokat az első idők nehézségeiről de ott 55 év a korhatár és akinek „pénze van” annak már csak kitartás kell. A családfő előre menetelét én is jó gondolatnak tartom, mielőtt még feleslegesen milliókat dobnánk ki egy családi utazás miatt, bár kalandnak sem lenne utolsó:-) Vélemények?

Nori írta...

Kemenes Ágnes bevándorlási ügynök inkább olyanokkal szeret foglalkozni aki befektetni szeretne Ausztráliában. Ha jól tudom most is lesz egy elöadása Bp.-en, studygo.hu rá találsz. Egyébként érdemes elmenni, mi is voltunk.

Névtelen írta...

Nekem is az a véleményem, hogy családdal nem szabad elindulni a bizonytalanra! Ha meg lehet oldani, hogy valaki előre menjen a családból az jobb megoldás. Bár az is sok pénz, és a lelki dolgokról nem is beszélve. Nem egyszerű senkinek. Sem annak aki itt marad a gyerekekkel, sem annak aki kimegy. Talán az utóbbinak rosszabb. Érdemes elolvasni Tibcsi blogját. Ő most pont ebben a cipőben jár.

Névtelen írta...

Tibcsit is rendszeresen olvasom:-)