2009. május 12., kedd

Barátaink

Az Aus találkozóra elvittük magunkkal a barátainkat. Hihetetlen, hogy ők mindig a rosszat hallják meg. Volt ott egy idősebb hölgy, akinek a lánya él kint. Nem tudom, hogy miért jött el, mert csak a rosszat mondta mindenkinek. Én személy szerint nem beszéltem vele, de a barátnőmnek azt mondta, hogy már le is vették a szakács szakmát a kiemelt hiány szakmák listájáról. Végig vészmadárkodott nekik, hogy nehogy azt higgyék, hogy kint olyan jó. Ő már csak tudja, mert a lánya kint él. Volt még valaki aki beszélt ezzel a nővel? Kár, hogy én nem figyeltem, hogy miket mond, mert biztos osztottam volna! A másik negatív dolog, hogy a barátainknak az ismerőseinek él kint Auban egy idős házaspár ismerőse. Ők minden Aus télen haza jönnek. Most is éppen itthon vannak. Barátaink elutaztak hozzájuk, hogy beszélgessenek. Na amiket azok mondtak az már sok volt nekem is. Ha hiszitek, ha nem CSAK ROSSZAT! Pl: Utálják kint a Magyarokat, nem várják őket, nem lehet kijutni stb. Négy órán keresztül beszélgettek, és csak a rosszat mondták. Nem tudom, hogy a barátaink csak a rosszat hallják meg, vagy csak azért azt figyelik, hogy meggyőzzék magukat, hogy ne akarjanak oda kimenni. Most azt mondogatják, hogy ők inkább Svájcba vagy Luxemburgba mennek, mert oda könnyen le tudnak telepedni. Tud valaki valamit erről a két országról, hogy mennyire könnyű a letelepedés, mert én pont azt hallottam, hogy pl Svájcba pont nem egyszerű, mert nagyon sok pénz kell hozzá! Ha nem tudnak x összeget felmutatni, nem tudnak letelepedni! Ha valaki tud valamit írja meg! Köszönöm!

7 megjegyzés:

. írta...

Erika!

Itt egy blog bejegyzés a svájci letelepedéssel kapcsolatban. Nem friss (2008. januári), de kiindulási alapnak jó lehet.

http://svajc.freeblog.hu/archives/2008/01/06/Hogyan_legyunk_svajciak/

Józsi

t.syilvi írta...

netörőőőgggyyyééé vele!!!! én is észrevettem a nénikét de nekem nem kimondottan volt szimpi, így nem is foglalkoztam vele. Sztem klííííímaxol :DDDD

Névtelen írta...

Szia!

Szerintem egy cipőben járunk, szeretnék levelet írni Neked, de a mail-címedet nem találtam.
Nekem már megvan a szakmaelismertetésem, és néhány fontos infót osztanék meg Veled, ha Te is úgy akarod.

Üdv.
Roland
roland.abonyi kukac yahoo pont com

Erika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Tom írta...

Ez kiraly a blogot :) Ausztral vagyok, de tanulok magyarul... ha akarsz nezni az oriasi akcentusom... :P

http://www.youtube.com/watch?v=tu6ImqACng0

Remelem, hogy imadod az orszagomat... es hogy ertesz amit mondok :D

Erika írta...

Szia Ausztrál Tom! Megnéztem a videódat! Nagyon jól csinálod! Bár csak én is így nyomnám az angolt ;) Imádnám az országodat, ha kint lennék! Rajta vagyunk... :D E!

Erika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.