2008. október 7., kedd

Törökország

Miután hazajöttünk Olaszból megbeszéltük a Drágámmal, hogy nyaralásnak nagyon jó volt de nem igazán pihentük ki magunkat. Ezért úgy döntöttünk, hogy el megyünk kettesben is valahova. El kezdtük nézegetni az itthoni wellness szállodákat. Hihetetlen, hogy egy hét pihenésért milyen összegeket képesek elkérni. Nagyon borsos árak vannak. Ezért el kezdtünk a külföldi utak között mazsolázni. Na ekkor ért minket a meglepetés. A Green travel útjai között jobbnál jobb ajánlatokat találtunk. Repjegy, teljes ellátás, szállás (5 csillag),illetékek, vízum olcsóbb volt, mint egy hét itthon. Nem volt min gondolkodni tovább. Már csak az időpontot kellett egyeztetni a barátnőmékkel. Na ez nehezebb volt mint utat találni. Nekik szerdától szerdáig volt jó, nekünk péntektől péntekig. Végül így mentünk és nem is volt rossz, mert így volt mind a kettőnknek két napja amikor kettesben lehettünk a párunkkal. Nekünk még annyiból volt még jobb, hogy mire oda értünk ők már mindent tudtak, hogy mi merre van. Azért féltünk, hogy milyen is lesz ennyi pénzért. Az út nagyon jó volt. Mikor leszálltunk megint megdöbbentünk, hogy milyen meleg van. 37-40 fok volt és iszonyú páratartalom. Mi meg azt gondoltuk, hogy szeptember közepén majd lesz kb 30 fok és majd nem is nagyon fogunk fürödni. Még a naptejet is itthon hagytuk, mert a szeptemberi nap úgy sem éget. Nagyon meleg volt. A tenger is kb30 fokos volt. Simán bele mentünk nem kellett megszokni.Az ellátás maximális volt.Reggeltől estig etettek miket a jobbnál jobb ételekkel. A szálloda is gyönyörű és tiszta volt. Minden szobában légkondi és minden nap takarítottak. Először a barátnőmék alatt kaptunk helyet egy éjszakára, majd másnap fel költözhettünk a mellettük lévő szobába.Ezt már akkor kibulizták amikor oda értek. Az erkélyünk a tengerre nézett. Tehát szuper volt és olcsóbb mint itthon egy hét. Igazából ki sem mentünk a szálloda területétől csak kétszer. Egyszer a bazárba sétáltunk el. A másik alkalom az volt, hogy el mentünk delfináriumba. ÉS VÉGRE ÚSZHATTAM VELÜK! Nagyon nagy élmény volt. Annyira aranyosak. Gyorsan eltelt az egy hét. Még szívesen maradtunk volna. Ja és megint csak szerencsénk volt, mert itthon nem is igazán tudtunk volna azon a héten csinálni semmit, mert akkor hűlt le itt a levegő 8 fokra. Kint igazán fel tudtunk töltődni. Most már jöhet a tél! Persze csak lassan, mert nem igazán szeretem. Képeket majd este pakolok, mert ismét rohanás dolgozni!

1 megjegyzés:

calmblog írta...

Örülök hogy végre írásra szántad magad:) Kicsit mosolyogtam a bejegyzéseden, ahogy a melegre rácsodálkoztatok és még a naptej is otthon maradt!Ez itt nem fordulhat elő soha! Várom a képeket!
Írtál bejegyzést a krokodilhoz, kérdezted hogy szoktunk-e fürödni az óceánban?! Hát elég sok veszély leselkedik ott, inkább marad a medence az udvaron:) De persze annyira nem gázos a helyzet mint gondolod, sokan fürdenek benne minden nap (egy darabig). Nos ennyi, szép napot : E