2009. március 3., kedd

álmaink

Hát sziasztok! Tegnap amikor leírtam mindazt amire reagáltatok, nem tűnt annyira szomorúnak, mint most amikor visszaolvastam!! Nem akartam ennyire letörni, de ez jött amikor el kezdtem írni! Nehogy azt higgyétek, hogy egy depis picsa vagyok, de tényleg azt gondoltam, hogy semmi megoldás nincs arra, hogy kijussunk. Nagy álmok és falak! Mint leírtam az angolt nem hagyjuk abba. Viszont arra is rájöttem, hogy soha nem tanulom meg nyelvi környezet nélkül. Úgy gondoltam, hogy ha le is veszik a fodrász szakmát, attól még tanulunk tovább. Egyszer csak vége lesz ennek a válságnak és egyszer csak vissza rakják. És akkor jön el a mi időnk! Ezért is írtam, hogy ha esetleg sikerül beadni a kérelmet, akkor újra elkezdem az írást! Igen rossz itt, de addig nem panaszkodom, amíg van munkánk!!! Valahogy csak megleszünk. Nadrágszíj húzogatással biztos. Amíg van munka nincs nagy baj. Sok ezer embert raktak ki az utcára egyik napról a másikra!! Nekik igazán reménytelen. Addig amíg dolgozom nem sírok!!! Nem tehetem! Most kivárás van. Azért apró tervecskék vannak, de most azok is várakozó állásban. Barátaink 3 éve Írországban élnek. Gondoltuk kiruccanunk tanulni és dolgozni. Megpróbál segíteni. Kizárólag ugródeszka a nyelv miatt!! Drágám május elején menne. Két hónap nyelvsuli és munkakeresés közben! Mi mennénk utána nyáron ha van stabil munkahelye. Gyerekek nem repdestek, de azt mondták, hogy ha csak így érjük el az álmainkat mehetünk. Szigorúan közölték, hogy csak is Au miatt!! Muszáj kimenni, mert csak ott tudok úgy megtanulni, hogy neki merjek menni a vizsgának. Azért minket is szorít az idő! Piciny lányom idén már 17 éves. Ha nem veszik le a szakmámat, akkor minden ok és IRÁNY AUSZTRÁLIA!! Még ha kerülő úton is! Igen! Új Zéland nekünk is megfordult a fejünkben! Ha lesz valami fejlemény, írok! Azért a remény hal meg utoljára!!! :)) E!

10 megjegyzés:

calmblog írta...

Na ez már tényleg kicsit jobb bejegyzés lett. Írország teljesen jó ötlet, most voltak itt nálunk a B.csabai barátaink, akik kint dolgoznak Dublinba jó ideje. Nagyon jól keresnek, és tök jól elvannak. Kicsit fájt ugyan a szívük a trópus láttán, mert ott az idő..... :-( Kitűnő ötlet Nektek a nyelv miatt, bár épp az Írek akcentusát értjük meg mi itt a leg nehezebben, teljesen egyedien beszélnek. Ha vigasz valamelyest, állítólag nagyon finom a whisky ott, bár én nem iszom. Akkor hajrá, és sok sikert. Örülök, hogy kicsit helyretetted a blog olvasóid lelki világát. Üdv : E

Névtelen írta...

Sziasztok!
Tenyleg ne adjatok fel. Ha nem megy egyenesbe, akkor menni fog mas orszagon keresztul. Lehet, hogy kisse korulmenyesebben juttok ki, de muszaj meg soroznunk Melbourne-ben!

Erika írta...

Hayim! Életem első sörét Veled fogom meginni Melbourne-ben! ;) E!

bogdanovits írta...

Jelentkezni mernénk a 2, sörre.
:-)
András

Nori írta...

Ugy látszik a tavasz jót tessz!!!Most ébredezek én is a depiböl!!! Ne adjuk fel!!!Nem vehetik le a szakmánkat! Fodrász mindig kell, a haj mindig nö és muszály az Ausztrálok frizuját is karban tartani. Örülök, hogy találkoztunk otthon és remélem velünk is söröztök ott "lent"!!!
Puszi,Nori

Erika írta...

:D Ha még sokan jelentkeztek csúnyán be fogok rúgni!! Életemben először!!:D Azt hiszem, hogy egyáltalán nem fogom bánni!! Reszkess Ausztrália jövök!!!!

Fiziék írta...

Hajrá, hajrá, hajrá!!! Fel a fejjel! Én nem sörözök, de Zoltánom szívesen koccint veletek és a többi jelentkezővel!

Fiziék írta...

Sziasztok!
Tali lesz, gyertek el! Április 25 szombat!! www.ausztralia.net
Kati

Erika írta...

Hali! Ott leszünk!! :D E!

Erika írta...

Hali! Ott leszünk!! :D E!